TIPS & STORIES

LOL & Know How  / Histoires et… rigolons un peu

Van de BBC: 2  tips om in water te rijden.

In hevige overstromingen rond gaan rijden is so wie so niet aan te raden: 20 cm stromend water kunnen u al doen wegdrijven (banden zijn ballonnen!). Moet u er toch door, dan is er minder kans dat uw motor ‘verzuipt’ als u  bijzonder traag rijdt zodat er geen hoge golf onder de motorkap uw motor overspoelt. Gebruik ook een extra lage versnelling  en geef volop gas, zodat er geen water in uw uitlaat kan lopen!

Du BBC: 2 astuces pour rouler dans de l’eau.

Aller faire un tour pendant des inondations fortes n’est PAS une bonne idée, vos pneus sont des ballons et on risque déjà dans 20 cm de dériver. Mais des fois on n’a pas le choix. Deux astuces. Rouler vraiment lentement, afin de ne pas créer d’onde d’eau sous la capote qui submergerait votre moteur. Et puis: prenez une accéleration/vitesse très basse mais donnez plein de gaz. Comme ça l’eau ne pénètre pas dans le tuyau d’échappement!

Kan u zich dat voorstellen? De winter van 2010.

Dat u van de voordeur naar de tuinpoort, vijf meter verderop, moet zwemmen? Tegen de stroom in.
In het pikdonker?
Dat het water wit ziet van het bijtend zuur, afkomstig van de sissende, vonken schietende elektrische kast verderop in de straat. Dat het water van de rivier komt, maar ook van de overliggende boerderij, een stroom nat en modder die OVER een muur van bijna 4 meter hoog kwam gestroomd, als een waterval. De Boer zelf was niet thuis, maar achter die muur trachtten de oude boer Minne en zijn dochter met man en macht de 2 ezeltjes en de kalfjes hogerop te brengen. Het is ze gelukt… anders waren ze allen verzopen, zoals het vergeten katje van Alena in de manège. Maar de wintervoorraad hooi waren ze kwijt, de balen dreven zwalpend rond, sommige beukten een overliggende garagepoort compleet in de vernieling en botsten daarna tegen de brug in het centrum aan, die ze volledig verstopten. Er kwam een kraan aan te pas om ze uit het water te vissen.

Dit is het verhaal van Christiane. Van Boer Minne. Twéé van honderden dramatische verhalen van de natte novembermaand 2010, toen heel het land geteisterd was door overstromingen. Er was ook het verhaal van Anne met haar losgeslagen reuze mazouttank, of van een verderop gelegen buurvrouw die alles in haar eentje moest klaren. Van zovelen die achteraf nog bijzonder zware extra kosten hadden, ondanks een degelijke verzekering. Terwijl anderen zich mooi hebben verrijkt, op kosten van diezelfde soort verzekering.

Dappere mannen en vrouwen, die vaak nu nog getekend zijn door die éne verschrikkelijke nacht eidn 2010. Zo zijn er nog velen in dit landje…

Er mag ook al eens gelachen worden…

De superleuke blog van de Nederlandse Céleste:

http://keekik.blogspot.be/2008_08_01_archive.html  -  Foto van de salamander Japie incluis
“Ron is de woningbouw gaan bellen. Daar zat een meneer op kantoor die zei… ja is grondwater, kunnen we niets aan doen, u kunt het opruimen met een dweiltje en een emmertje. Hij mailde dat door en ik werd even heel boos. 15 cm rottend water in mijn kelder en dat moest even met een emmertje en een dweiltje?
(…) Een half uurtje later ging de telefoon. Habeko hoofdkantoor : We hebben uw mailtje gehad mevrouw, is het goed dat we binnen een uurtje de opzichter even langssturen. Ik heb gevraagd of hij zijn laarzen mee wilde nemen.
Een half uur later gaat de bel. Ik doe open en daar staat de opzichter die zich voorstelt met de onsterfelijke woorden : ‘Flora en Fauna beheer, u had een nieuwe leefgroep?’
Ik wijs hem de kelder, en hij kijkt en vraagt of ik wel eens aan het houden van Koi Karpers had gedacht…”

 

Er mag al eens gelachen worden

Goed gedaan, we vinden enkel de artiest niet terug!
On aime bien ceci… Rigolons… mais on aimerait retrouver l’artiste!

België onder water! Sous l'eau!